Home Ecommerce 5 Lucruri pe care ar trebui sa le contina site-ul tau

5 Lucruri pe care ar trebui sa le contina site-ul tau

Oamenii pot auzi de tine din Social Media, insa, cu siguranta, vor dori sa intre pe un site pentru a afla mai multe. Iar cand intra pe site sperantele lor trebuie sa fie confirmate si trebuie sa fie convinsi ca ai o solutie la problema lor.

Pe scurt, ai nevoie de un site care sa-ti transforme vizitatorii in cumparatori.
Dupa ce am facut audituri cu clientii mei si i-am ajutat sa isi optimizeze site-ul, am ajuns la cele 5 lucruri pe care ar trebui sa le includa pentru a obtine rezultate mai rapid.

1. O oferta pe “prima pagina”

Cand cineva iti intra pe site, primul lucru pe care il observa sunt imaginile si textul din primul ecran(home screen), inainte sa inceapa sa dea scroll. Asigura-te ca imaginile si textele de aici indeplinesc unul din aceste criterii:

  • promit o identitate la care sa aspiri
  • promit sa rezolve o problema
  • declara exact ceea ce fac

Textul sa fie scurt si sa sara in ochi. Ideea este urmatoarea: clientul trebuie sa stie exact ce castiga in momentul in care deschide site-ul.

2. Indemnuri evidente la actiune

Rolul site-ul tau este sa creeze un loc in care butonul de call to action sa aiba sens si sa ademeneasca. De vreme ce afacerea ta ofera niste produse pentru a le servi clientilor, nu vei reusi sa le vinzi prea curand daca oamenii nu apasa butonul “Cumpara acum”.

Exista 2 locuri in care sa iti plasezi butonul. Primul este dreapta sus, iar al doilea in centrul ecranului. Ochiul clientului trece peste pagina urmarind tiparul literei Z.

Pentru mai bune rezultate butonul trebuie sa aiba o culoare diferita fata de restul butoanelor din pagina.

3. Imagini ale succesului

Imaginile de pe site comunica si ele ceva. Daca oamenii intra pe site si vad o cutie de cadouri s-ar putea sa-ti irosesti toata pagina, daca nu cumva, bineinteles, ai un business cu ambalaje.

Asadar, imaginea principala trebuie sa exprime clar ca o persoana a avut o experienta placuta folosindu-te de brand-ul tau. Femei, barbati, mamici, tatici sau pisici… important e sa fie fericite, multumite sau satisfacute.

Pentru ca asta vinde. Intr-un fel sau altul toata lumea isi doreste sa aiba o viata mai buna sau aspira la ceva mai maret.

4. Cuvinte foarte putine

Oamenii nu mai citesc site-urile; le scaneaza. Daca ai un paragraf pe primul ecran, va fi trecut cu vederea, ai cuvantul meu.

De ce sa spui: “Fiind si eu parinte, am inteles ce inseamna sa-ti doresti ce este mai bun pentru copilul tau. Acesta este motivul pentru care am creat brandul X unde mamele pot gasi cu usurinta cele mai sigure jucarii pentru copilul lor”, cand ai putea spune doar “Cele mai sigure jucarii pentru copilul tau” ca idee principala.

Pe masura ce dai scroll pe pagina, poti sa folosesti mai multe cuvinte, adica cateva propozitii scurte din loc in loc.

5. Clasificarea categoriilor

Impartirea pe categorii a produselor este importanta pentru ca face mai usoara experienta de cumparaturi. Poate iti pare nesemnificativ, dar crede-ma: nici un client potential nu va derula 9 pagini pentru a gasi singurul produs pe care ar trebui sa-l vada imediat.

Prin clasificarea produselor, le oferi clientilor o alee clara pe care o pot parcurge atunci cand cauta ceva anume. Aminteste-ti doar ca s-ar putea sa iti cunosti toate produsele pentru ca le-ai vazut de un milion de ori, dar clientii tai abia acum le descopera, asa ca..

..ofera-le un ajutor.

Tine minte ca ai la dispozitie doar de 7 SECUNDE ca sa faci o impresie buna unui vizitator. Ai muncit prea mult ca sa te limitezi la un site mediocru si sa nu te bucuri se rezultate.
Sper ca ti-a fost de ajutor. Daca esti interesat de un audit al site-ului tau, lasa-mi un mesaj. Vom evalua cele 5 elemente cheie, analizandu-le prin ochii clientilor si iti vom oferi o perspectiva obiectiva asupra modului in care ai putea sa iti optimizezi prezenta online pentru a creste vanzarile.
Succes!

Leave a Comment